ANTIFURT DIN MAGAZINE

ANTIFURT DIN MAGAZINE

Experţii din domeniul de securitate cred, că cel mai eficient mod pentru prevenirea furturilor din magazine este dotarea spaţiului de vânzări cu un sistem antifurt cu porţi antifurt şi etichete antifurt. Porţile antifurt sunt folosite pentru detectarea produselor neachitate la casă de marcat, fiind declanşat un semnal sonor şi luminos la identificarea sustragerii neautorizate a unui produs.

 

Datele Asociaţiei Producătorilor Sisteme de Identificare Automată arată că global sunt montate peste 8.000.000 de sisteme antifurt din magazine.

 

Sistemele antifurt din magazine sunt soluţii ideale oriunde sunt probleme cu furturi sau unde se dorește prevenirea acestor evenimente:

 

·       magazine de îmbrăcăminte

·       magazine de încălţăminte

·       supermarket

·       librării

·       biblioteci

·       magazine de cadouri

·       magazine de jucării

·       etc.

 

 

 

Existenţa sistemului antifurt ajută comercianţii în creşterea vânzărilor:

·       aceştia pot expune produsele mai scumpe la locuri vizibile.

·       Sistemul antifurt din magazine reduce şi costurile de personal, beneficiarul având nevoie de un număr redus de personal de pază.

·       Sistemele antifurt din magazine pot reduce furturile semnificativ, transformând pierderile cauzate de acestea în câştiguri.

 

Bazele sistemelor antifurt din magazine (porţi antifurt) “RF”

 

Sistemele antifurt din magazine bazate pe tehnologia “RF” (radio frecvenţă) sunt cele mai des utilizate sisteme în toate lumea, etichetele flexibile şi detaşabile fiind cele mai mici şi flexibile soluţii de protecţie marfă. Pe lângă inovaţia tehnică, costurile scăzute ale sistemelor antifurt din magazine tip “RF” au ajutat la răspândirea lor.

 

Cum funcţionează sistemul antifurt din magazine?

 

Etichetele antifurt flexibile şi detaşabile lipite sau fixate pe produse, conţin un circuit electric şi o antenă miniatură, care răspunde la semnalele emise de porţi antifurt (modul emiţător). Semnalul (răspunsul) emis de etichete este recepţionat de porţi antifurt (modul receptor) şi este procesat digital. La identificarea existenţei unei etichete antifurt, porţile antifurt declanşează o alarmă cu semnal sonor şi luminos.

 

Porţile antifurt moderne sunt prevăzute cu procesare digitală de semnal pentru diferenţierea mai avansată a semnalelor etichetelor şi zgomotelor externe. Porţile antifurt sunt amplasate de multe ori la intrările și ieșirile din magazine sau imediat după casele de marcat.

 

Componentele de bază ale sistemelor antifurt sunt:

 

·       Antene antifurt pentru magazine (porţi antifurt)

·       Etichetele detaşabile şi etichetele autocolante

 

·       Detaşator etichete şi dezactivator etichete