Supraveghere video

Supraveghere video

Sistemele de televiziune cu circuit închis sunt destinate supravegherii zonelor de risc și/sau zonele de interes pentru beneficiar. Rolul unui sistem de televiziune cu circuit închis este de a evalua alarmele reale sau false și de a supraveghea activitatea, în special în zonele de importanță și/sau căile de acces.

 

In principal un sistem de supraveghere video este compus din:

 

·       camere de luat vederi amplasate în punctele de interes;

·       NVR/DVR – echipament de stocare;

·       Monitoare sau servere pentru vizualizare in funcție de caz;

 

Odată cu dezvoltarea tehnologiei au apărut sisteme de supraveghere din ce în ce mai performante ajungând la rezoluții video ce depășesc 8 Mega Pixeli.

 

          Începând cu anul 2012, GHP Systems, duce o campanie de informare a clienților despre avantajele utilizării sistemelor de supraveghere video IP, drept urmare peste 92% dintre sistemele instalate au fost IP.

 

          Principalele avantaje ale sistemelor IP sunt:

 

·       Rezoluția imaginii net superioară putând depăși 3840x2160 (8,3MP/ 4K UltraHD) fața de analogic 1920X1080 (1000 LTV).

·       Scalabilitate – sistemele de supraveghere video IP sunt mult mai ușor de extins

·       Integrabilitate - sistemele de supraveghere video IP se pot integra cu sisteme de control acces, detecție la efracție și/sau incendiu, etc.

·       Posibilitate de stocare/backup la distanță (camerele pot fi instalate în locații diferite iar stocarea făcându-se într-o singura locație) – se economisesc costuri cu echipamentele de stocare pentru fiecare locație.

·       Etc.

 

Posibilitatea secvențierii și multiplexării imaginilor face ca sistemele de supraveghere video să poată oferi o soluție de protecție globală care duce la reducerea considerabilă a numărului de angajați, fiind necesar un dispecer și o echipa de intervenție.

 

Este important de reținut că pentru a acoperi în întregime o zonă vizată este necesar să fie ales în mod corect tipul de obiectiv precum și o echipare corespunzătoare a sistemului în funcție de mediu (interior, exterior, cu praf etc.)