SISTEME INTEGRATE DE SECURITATE

SISTEME INTEGRATE DE SECURITATE

Sistemele de securitate integrate ofera posibilitatea de a cumula functiile tuturor sistemelor de securitate existente in cadrul unei companii, incepand cu sistemul de  control acces si pontaj, alarmare in caz de efractie, alarmare in caz de incendiu, supraveghere video, inclusiv controlul altor tipuri de sisteme ce functioneaza in aceeasi incinta, cum ar fi iluminatul de urgenta, climatizarea sau incalzirea, acoperind astfel managementul si controlul tuturor sistemelor de securizare si organizare functionala a unei cladiri.

Managementul si monitorizarea tuturor sistemelor si subsistemelor se va putea realiza dintr-un singur punct si prin intermediul unui singur software.

Software-ul utilizeaza o platforma grafica comuna unde fiecare element din sistem (punct de acces, detector, camera de supraveghere, etc.) este reprezentat schematic prin iconuri pe harti ale spatiilor monitorizate si semnaleaza in mod automat personalului de paza orice eveniment aparut.

Software-ul permite definirea drepturilor de acces in functie de atributiile fiecarei persoane implicata in securizarea cladirii.

Un sistem de securitate integrat reprezinta o solutie ideala si performata pentru locatii unde este necesar si oportun un control de securitate centralizat.

Printre avantajele majore oferite de un sistem integrat de securitate se numara:

·        Aplicatie software este intuitiva si usor de utilizat

·        Mod client/ server

·        Se pot integra sisteme de generatii diferite, provenite de la producatori diferiti.

·        Adaugarea unor subsisteme noi in aplicatie nu necesita redefinirea regulilor existente

·        Controlarea drepturilor de acces pe baza de nivele de autorizare, tipuri de evenimente, etc.

 

·        Prelucrarea evenimentelor este simpla, deoarece toate datele sunt procesate la nivel superior, scurtand astfel timpul de interventie sau de service. În plus, sunt excluse problemele ce pot aparea la interconectarea diferitelor tipuri de echipamente.